Rok v životě svatebního fotografa – zamíchat, protřepat a strávit

 2016 – a vše bylo jinak

Rok 2016 jsme si plánovali, jako klidný rok, kdy se nám narodí syn Theodor a budeme si jej vklidu a bez zbytečného hnaní se za pozemskými statky užívat. Ale jak to tak bývá – člověk plánuje a Bůh mění…

Vše začalo nabídkou přestěhovat se z bytu do domu. To byla pozitivní událost, ikdyž byla naplánována narychlo během tří týdnů, na druhý týden po porodu. Nicméně, aby to nebylo tak nudné, tak nám během poslední večeře před nástupem do porodnice ukradli celou foto výbavu Canon. Ten moment, kdy jsem otevřel kufr auta a on byl prázdný byl děsivý. Od toho okamžiku, jsme nastoupili na pořádný tobogán.

Poklidně naplánový rok, co se týče fotografování, se změnil v rok, kdy jsem musel naplno zhodnotit všechny znalosti, jak z fotografování, tak z marketingu. Okolnosti (primárně okamžitý nákup nového vybavení za téměř 400 000) mně přimněli brát a ucházet se i o zakazky, o kterých jsem dříve teměř neuvažoval. Museli jsme začít maximalně exektně využívat času a změnit kompletně workflow editace fotografií bez toho aniž by to mělo dopad na kvalitu. To se podařilo.

Když se věci zdály byt stabilizovány, přišel nový zasek do masa. Vypověď z našeho milováného studia. Opět přišel čas změnit plány. Přiznávám, že jsem byl v té době lehce vyčerpaný a tak jsme se Zii rozhodli, že nové studio hledat nebudeme a že se budeme soustředit primárně na svatební a mimostudiové fotografické služby. A s klienty se budeme muset setkávat jinde než v našem studiu.

Na konci roku jsem celý proces “protřepat, zamíchat a strávit” zakončili prodejem vybavení Nikon a vrácením se ke Canonu. Nyní prožívám sedmý rok v roli profesionálního svatebního fotografa a už teď přiznávám, že jsem stále rád, že mohu takto sloužit lidem.

Rok 2016 byl pro celou naši rodinu trvdou zkouškou a jsme za něj se Zii vděčni. Techiku, jsme již pojistili, vybavení máme takové, které nám dělá radost a věci činíme více s rozvahou.

Držím palce i vám, kteří procházíte těžkým obdobím, ať výdržíte a zkouška vás posíli a ukáže nové možnosti. Chyby a zkoušky jsou hold součástí našeho bytí:)

 

 

PS: O nové informace a zkušenosti se rád podělím na Workshopu

 

 

Uložit

Uložit

Spojte se snámi