Otvíraní nového foto studia v novém prostředí – úvod

Na podzim roku 2018 jsem v rozhovoru příslibil Tomáši Mackovi z Kurzy Živě, že když budu otvírat nové foto studio, tak se s ním i s ostatními fotografy budu dělit o zkušenosti. Proto dnes začínám sérii článků o Otvíraní nového foto studia v novém prostředí. Na úvod předestřu něco z minulosti, aby současnost dávala větší smysl.

S manželkou Zinou jsme se po mnoha (pro mne  po patnácti) letech odštěhovali z Prahy na vesnici, která je třicet minut autem z Václaváku. Odešli jsme z města, kde jsem já strávil celý svůj business život, kde jsem studoval atd. Nyní bydlíme v útulné vesnici s moc fajn lidma, obklopené přírodou a krásou. Ale taky tady “zdechl pes” co se týče businessu :). A v této vesnici jsem se rozhodl otevřít své první vlastní Foto studio Pelucha ( V Praze 6 na nádraží jsme byli v podnájmu pozn.red.)

Hned na začátku, při osídlování našeho domu, bylo potřeba vyčistit zahradu. V jeden okamžik úklidu na mne spadl značný trám, který mne téměř zabil. Od toho dne jsem si začal uvědomovat, jak krásný je život a jak krásná je příroda kolem a že je dobré život žít. (V Praze jsem už na to skoro zapomenul). Teď snad každý den užasnu, jak je na Zemi krásně. Od té doby jsem také razantně změnil životní styl i přístup k podnikání.

Co se týče businessu fotografa na volné noze, tak, jak mnozí víte, posledních 10 let jsem se plně věnoval fotografování svateb a studio v Praze jsme měli spíš na párty a schůzky než na focení. Ve studiu jsme samozřejmě fotografovali naše úžasné svatební klienty a přátele, ale nebylo to tak intenzivní, jak by mohlo být. Nicméně teď bych chtěl i tyto zkušenosti s portrétním fotografováním využít a sloužit foto studiem i širšímu okolí.

Domácí studio jsme začali připravovat v létě 2018. Dnes, po sedmi měsících, jsme zde uvítali prvního klienta a na další se těšíme….

Tolik k úvodu do série článků Otvíraní nového foto studia v novém prostředí, ve kterých se budu postupně věnovat marketingu, prodeji služeb, nabídce služeb, pracovnímu workflow, vlastnímu fotografování i komunikaci s klienty.

Příště bude: Příprava fotografických produktů a služeb nového foto studia.

Spojte se snámi