5 zkušeností pro lepší svatební fotografie

1 Zkušenost je informace nabitá nejčastěji prožitkem. Je skvělé, že spoustu dobrých zkušeností, lehce aplikovatelných, se můžeme naučit od jiných lidí a nemusíme složitě jit cestou několikerého “ano/ne” pokusu. (Jindy je naopak tahle cesta nevyhnutelná.) Pro lepší svatební fotografie jsou důležité zkušenosti praktické, businessové i technické, řekněme řemeslné. Řemeselnou zkušenost člověk získá častým opakováním dobře naučených pohybů – třeba rychle a spolehlivě ovládat své foto vybavení při všech možných světelných i pohybových situacích. Zkušenosti businesového charakteru mohou být také výsledkem učení se od úspěšnějších kolegů – ať už z toho či onoho oboru. (marketing, prodej atd.).

2 Být připraven není nutně spojeno jen s bytím být ostražitý během svatby, pozorovat okolí a být s to pohotově tisknout spoušť foťáku s vidinou krásného záběru. Být připraven také mimo svatbu. V kanceláři, či studiu mít připravené věci pro rychlé použití. Nebo být připraven zvládnout nové, velké výzvy. Takříkajíc sledovat děj neustále i v denním životě 🙂

3 Na začátku mé profesionální dráhy jsem k spoustě fotografováním přistupoval hodně technicky. Důležité bylo technické provedeni, světlo atd. a na usmívaní se na klienty a prohození vlídných slov, či dokonce vedení klienta k uklidnění psyché, nešlo v době začátků ani uvažovat. Ano, tohle chce určitý čas, ale psychologie hraje při vytváření krásných fotografií lidí obrovskou roli.

4 Odvaha je důležitá vlastnost, se kterou se člověk nemusí nutně narodit, ale může se ji i naučit. Nebát se být kreativní, projevit svou jedinečnost a pustit uzdy fantazie, jsou více než důležité momenty při tvoření nejen svatebních fotografií, ale při tvoření obecně.

5 A jak to býva i u jiných profesí, důležitá je vytrvalost. Nevzdat se při prvním, druhém neuspěchu, či chybě. Chybovat se je opravdu lidské a není dobré ze sebe vytvářet neomylného, ale sterilního robota :).

Svatební fotografie, Praha

 

Marketing a business svatebního a portrétního fotografa na volné noze

Datum: 1.března 2019 9:15 – 16:30h

Svatební workshop pro fotografy – praktický

Datum: 2.března 2019 9:15 – 16:30h

Workshop využití blesku v exteriéru – praktický

Datum: 15.březen 2019 14:00 -19:00

Spojte se snámi