World Photographic Cup 2017

World Photographic Cup 2017

 

Asociace profesionálních fotografů České republiky zve všechny profesionální fotografy k účasti ve 4. ročníku celosvětové soutěžeWorld Photographic Cup 2017.
Soutěž je teď otevřena i pro nečleny národních asociací. Prosíme o volnou distribuci této zprávy mezi co nejvíce českých profesionálních fotografů.
Federace evropských fotografů (FEP) a Profesionální fotografové Ameriky (PPA), s podporou United Asian Professional Photography (UAPP) a Australian Institute of Professional Photography (AIPP), vyhlásily čtvrtý ročník prestižní celosvětové soutěže World Photographic Cup. Více informací k této události na: www.worldphotographiccup.org
Vybraní fotografové obdrží WPC certifikát, který potvrdí reprezentační nominaci/účast za danou zemi. Vítězní členové se poté globálně utkají v soutěži o zlatou, stříbrnou nebo bronzovou medaili. Národní tým s nejvíce body získá vítězný pohár.
Soutěže se účastní národní týmy, které ustavuje národní asociace. V České republice je to Asociace profesionálních fotografů.
V rámci podpory dobrého jména české fotografie Vás – profesionální fotografy – vyzýváme k ochotě přihlásit jednu fotografii do alespoň jedné z kategorií:
 Portrét
– Svatba
– Komerční fotografie (tato kategorie zahrnuje reklamu, architekturu, průmysl, módu, zátiší, jídlo, apod.)
– Ilustrativní / digitální umění
– Příroda (krajina a wildlife)
– Reportáž / fotožurnalismus
Pozor: pro kategorii Reportáž / fotožurnalismus platí, že fotografie nesmí být měněny / upravovány. Povolena je pouze retuš, která vyhovuje současným uznávaným standardům. Budou přijaty pouze fotografie pořízené na jeden záběr. Nebudou přijaty složené fotografie nebo multiexpozice.
Hodnotí se: účinek, kreativita, technická dokonalost, kompozice.
Můžete-li obsadit více než jednu kategorii, prosíme, zašlete své práce do více kategorií. Vždy ale jen jednu fotografii v rámci kategorie! Tzn. min. 1 fotografii, max. 6 fotografií (tím obsadíte všechny kategorie).
Uzávěrka pro interní kolo, ze kterého bude ustaven národní tým pro mezinárodní reprezentaci, je 9. 9. 2016!
Náhledy svých fotografií prosím posílejte na adresu: info@asociacefotografu.com a v kopii na mariben@gmail.com (Marian Beneš). Delší strana náhledových obrazových souborů by měla mít okolo 1 500 px a název souboru musí obsahovat jméno autora a příslušnou kategorii. Pokud bude fotografie vybrána v anonymním hlasování SR APF do mezinárodního kola soutěže, bude potřeba ji obratem zaslat ještě jednou a splnit následující parametry: rozlišení 4 000 px delší strana, formát jpg kvalita 10, vložený profil sRGB nebo Adobe RGB.
Pozn.: Soutěže se může účastnit max. 18 autorů a do každé kategorie mohou být přihlášeny max. 3 fotografie. Finální výběr fotografií provede správní rada APF. Asociace se také postará o uhrazení jednotného paušálního poplatku €400, který je účastí podmíněn.
V historicky prvním ročníku soutěže se držitelem stříbrné medaile za Českou republiku stal pan Miloš Fic v kategorii Reportáž. V druhém ročníku se finalistou stal p. Otakar Metlička v kategorii Příroda a p. Miloš Fic v kategorii Reportáž. Ve třetím ročníku soutěže se držitelem bronzové medaile stal pan Otakar Metlička a finalistou pan Václav Sojka, oba v kategorii Příroda. Tým České republiky získal v celkovém hodnocení už dvakrát Top 10 Team Certificate.
Správní rada APF se těší na Vaše fotografie. Děkujeme za aktivní spolupráci, která povede k šíření kvalitní a věříme také inspirativní české fotografie ve světě.
S pozdravem,
za SR APF,
Marian Beneš
koordinátor národního týmu WPC
PS: Myslím, že je to super šance pro všechny profesionály! Tak držím palce s výběrem té nejlepší fotografie!
petr

 

Spojte se snámi