Petr Pělucha, svatební fotograf a vše o němPetr Pelucha, wedding photographer bio

“Má první fotografie vznikla před lety v Londýně, kdy jsem hledal dárek pro mou kamarádku. Chtěl jsem, aby byl samozřejme originální a líbil se nejenom jí. Procházel jsem se po parku s fotoaparátem v ruce. Vtom se z hladiny rybníka vzneslo hejno divokých ptáků a já jej stisknutím spouště zachytil na svůj negativ. Ta radost, která mě naplnila nad tímto zachyceným momentem, mi zůstala dodnes.

Fotografování se pro mne od té doby stalo náplní života. Stejně jako jsem před lety věnoval kamarádce jedinečný dárek v podobě fotografie, tak i později jsem se na mé první fotografované svatbě v roce 2005 snažil zachytit a darovat neopakovatelné chvíle. Snažil jsem se do práce vložit kus své osobitosti a podařilo se mi to! Od té doby mi fotografické umění pomáhá zachytit vzpomínky a rozdávat radost po celém světě. S každou novou fotografií, portrétem a svatbou tak naplňuji svůj životní cíl.”

Kořeny mám pevně zakotveny na Moravě, kde jsem se narodil a kde žije i mých osm sourozenců. Již během střední školy jsem odcestoval do Londýna, a nasledně jsem se usadil v Praze. Zde jsem potkal mou famózní ženu Zinu, kterou jsem si vzal na našem oblíbenem místě ve Francii. Spolu planujeme, jak se usadíme na Jižní Moravě v domě s krbem a klidným okolím.

Jsem mezinárodně oceněný svatební fotograf a zároveň i jediný český fotograf, který je současně členem prestižních mezinárodních asociací The International Society of Professional Wedding Photographers a The Wedding Photojournalist Association. Aktivně spolupracuji s nejvýznamnějším českým svatební časopisem a svatebními portály. Jsem také lektorem svatební fotografie v Česku.

I photographed my first wedding as early as 2005. Since that time I captured dozens of weddings, both in Bohemia and abroad, such as in India or in Miami. Photography has become for me life every day part. Every happy bride and groom is fulfilling my lifelong dream.

I am international award winning wedding photographer and currently also the only Czech wedding photographer who is also a member of the prestigious International Association The International Society of Professional Wedding Photographers and The Wedding Photojournalist Association. I also actively cooperate with leading Czech wedding magazine, wedding portals, etc.

I have roots firmly embedded in Moravia, where I was born and where my eight siblings live. Already during my studies I traveled and lived in London, then I graduated from Charles University and settled in Prague. Here I met my lovely wife Zina, which I married at our favourite place in France. Together we plan to settle in South Moravia in a house with a fireplace and a peaceful countryside.

Spojte se snámi