Odpovědi svatebního fotografa na dotazy nevěst.

Na portálu ženy.cz jsem našel několik všetečných otázek, které by měli nevěsty pokládat svým svatebním fotografům. Tak schválně, budou odpovědi jednoho svatebního fotografa na dotazy správné? 🙂


Kolik hodin s námi na svatbě strávíte?
– Kolik si budete přát. Rádi s vámi setkáme, abyste nám řekli, co je pro vás důležité, které části svatby ( zda o ranních příprav nebo jen obřad?) a jaké foto produkty byste chtěli (jen digitalní fotky, album?) a my vám dáme přesnou nabídku.


Kolik stojí případná hodina nad rámec domluveného času?
– Standardně si účtujeme 3000kč/h nad rámec smluvené doby.


Je v ceně zahrnutá i vaše cesta?
– Námi nabídnutá cena klientovi, za balíček fotografických služeb pro jeho konktrétní svatbu, je finální a nejsou za ni skryty žádné tajné poplatky, které by se vynořili později. A ano po svatbě si můžete dokoupit více svatebních albumů, či více tištěných fotografií atd.


Kolik dostaneme upravených fotografií?
– Počet upravených svatebních fotografií je primárně závislý na tom, jakou službu si klient objedná. Naše průměrná kadence je 100 fotografií na hodinu. Důležitým faktorem pro počet svatebních fotografií je dějovost a živost svatby. Jedná-li se o malou klidnou svatbu, nebo o bujare slavení se stovkou hostou, tak počet výsledných fotografií bude jistě rozdílný.
Co se týče úpravy fotografií, tak včechny fotografie, které od nás klient dostane, jsou řemeslně správné – tj. mají správnou expozici, smysluplnou kompozici, dobrou ostrost i správné vyvážení barev. Svatební fotografie, které se tisknou, jsou v albume či galeriích, tak ty jsou dotaženy pečlivou postprodukcí k výstavní dokonalosti.


Dostaneme fotografie i v tištěné podobě?
– Standardně dostává klient v rámci balíčků i tištěné fotografie 20- 50ks (15x23cm). Opět je to závislé na tom, jaký typ služby si klient přeje. Běžně pro novomaželé tiskneme velkoformátové obrazy, jak v rámu tak na plátně či kovu. A stále více jsou žádáná kvalitní svatební alba.

Svatební album z nabídky Foto studio Pělucha.


Jak dlouho po svatbě dostaneme fotografie?
– První svatební fotografie má nevěsta s ženichem k dispozici během 48h po svatbě. Online galerie svatebních fotografií je připravena během prvního týdne po svatbě. A všechny svatební fotografie jsou k dispozici během 2 až 5 týdnů po svatbě, opět v závislosti na objednaných službách.


Jaká je výše zálohy?
– Výhradní rezervace datumu pro vaši svatbu nebo-li záloha na celodenní svatební focení je 10000kč. Tato částka je součástí celkové ceny fotografický služeb.

Věřím, že tyto technické otázky a odpovědi pomohou a na další vaše dotazy se teším a zodpovím při kafíčku nebo jak si budete přát.
Přeji vám, ať při výběru pro vás správného svatebního fotografa nemusíte dělat mnoho kompromisu a ustupků z kvalit a ať vás výsledné svatební fotografie těší po celý život.

Spojte se snámi