Aktuální trendy svatební fotografie ve světě

 

Jaké jsou tedy ty aktuální trendy svatebních fotografií ve světě? Svatební fotografie zažívá obrovský boom celosvětově. S možnostmi, které nabízejí sociální sítě, je šíření celosvětových trendů do českého rybníčku rychlejší než kdy dříve. Tak, jako v oblečení jsou každoročně určité módní trendy, tak i ve svatební fotografii se vyskytují styly fotografií, které jsou žádanější. Zde je krátký seznam několika aktuálních trendů, které se objevují celosvětově ve svatební fotografii.

 

Návrat kinofilmového podání – looks like a film

Jedním z nejzřetelnějších trendů současné svatební fotografie je imitace analogové techniky, tedy snímky, které vypadají jako pořízené na film. Fotografie mají přiznané zrno – šum a barvy jsou často pastelové, či pobledlé. Je to dáno jednak obrovským boomem Instaxu a také různými aplikacemi a presety, které vám z obyčejné fotografie vykouzlí obrázek jako z analogu raz dva.

 

Stylizovaná reportáž

Reportážní fotografie z příprav nevěsty, hostiny či večerních oslav jsou samozřejmě základem každého svatebního příběhu. Nicméně nevěsty více a více touží vypadat za všech okolnosti výborně – až filmově – a jsou ochotny se i během “běžného” děje nastavit a stylizovat tak, aby snímek, který budou ukazovat kamarádům na instagramu a vůbec všech ociálních sítích, vypadal co nejlépe.

Letecké záběry – záběry z nahledu

S rozmachem dronů přišla i touha mít ze svatby letecký záběr, nebo alespoň pohled na sebe z ptačí perpesktivy. Tento trend je ještě zřetelnější ve svatebních videích.

 

 

Studiové svícení v exteriéru – používání blesků mimo fotoaparát

Jak bylo zmíněno dříve, vzdušné a jemné fotografie s denním světle jsou stále in, ale stále více klientů si žádá i něco více. A velmi často přicházejí s tímto:

 

“Velké fotografie”

Jedním z trendů ve svatební fotografii jsou i “velké fotografie”, na kterých novomanžele zabírají jen velmi malý prostor. Často jsou to fotografie z přírody, či s monumentální, ikonickou budovou v pozadí.

prewedding photo pelucha

Uložit

Spojte se snámi