Petr Pělucha Photography

Zpět

O mne & Kontakt

PORTRÉTNÍ FOTOGRAF PETR PĚLUCHA

Foto Studio Pělucha

Kamenice – Všedobrovice 974
E: petr@pelucha.com
T: +420 604 932 816

Aktuální nabídka fotografických služeb

Portrétní fotografie: profesionální byznys portrét a lifestyle portrét celoročně ve foto studio Pělucha, u vás v kanceláři či na lokaci dle přání. Nabízím i rodinnou fotografii nejen ve studiu, ale od jara do podzimu i s možným fotografování v přilehlé zahradě.

Svatební fotografie: – fotografování svatby ve dvou i svatby se stovkami hostů. Mohu udělat a dodat luxusní italská svatební alba pro novomžele i pro jejich rodiče a hosty. Fotografie dodávám online i nádherně vytištěné a zarámované a to jak svatební tak portrétní fotografie.

Pro fotografy nabízím kurzy i workshopy.

Petr Pělucha, fotograf

Jmenuji se Petr a jsem z druhý z devíti sourozenců. Z rodné moravy jsem v osmácti odcestoval do Londýna, kde jsem se zamiloval do fotografování. Po návratu jsem vystudoval fakultu tělesné výchovy a sportu, UK v Praze, kde jsem během studii mimojiné pracoval jako manažer kurzů v Institutu digitální fotografie, tehdy pod vedením Ondřeje Neffa a Honzy Březiny. Během toho času jsme měl hobby autorské výstavy v Tokiu a Bogotě.  IDIFU jsem se setkal se spousty skvělých fotografů (Vít Mádr, Karel Pobříslo, Kamil Rodinger, Dan Vojtěch, Robert Vano), kteří mne ovlivnili natolik, že jsem si po promocích založil živnost fotograf a od 2010 jsem se stal fotografem profesionálem.

Cíl jsem si dal jasný – být svatebním fotografem na 100% a dosáhnout světové kvality ať už v kvalitě fotografií, služeb či dodávaných alb a tisků. Začátky nebyly jednoduché, ale s pomocí Boží, rodiny a přátel se vše zvládlo. Velkou pomocí mi byli i místní a zahraniční kolegové a mentoři (Sala Cincotty , Jasmine Star, Bohdan Fuka, Tomáš Barčík) kteří mne naučili potřebné věci.  Některé z mých svatebních fotografií získaly mezinárodní ocenění a kolik radosti udělaly svatební příběhy nejen v krásných italských albumech, to by se dalo počítat na desítky, ba stovky nevěst a ženichů z česka i celého světa. 

V letech 2014-2016 jsem k fotografování svateb otevřel velké daylight portétní studio v Dejvicich. Studio bylo primárně zázemím pro setkávání se s klienty a také trochu pro portrétní focení.

V roce 2018 jsem se s manželkou Zii a malým Theem přestěhovali do osady Všedobrovice, kde se nám narodil Timi a  ja otevřel malé portrétní fotostudio. I díky pandemii covidu19, ale nejspíš i skrze smrt me milované Zii jsem v roce 2022 upustil od motivace být primárně svatebním fotografem. Skrze změnu rodinného stavu, se změnily i časové možnosti, které vedly k rozhodnutí, být v profesní tvorbě portétním fotografem. Portrétní fotografování mne nyní naplňuje stejným pokojem u svateb, že mohu skrze fotografii přinest trochu radosti a krásy do života lidí. V soukromém životě jsem pak hlavně daddym, přítelem, předsedou osadního výboru a ve volném čase zahradníkem.

 

 

 

 

 

—————————-

Spojte se snámi

Využili byste rádi našich služeb? Napište nám, nebo nám zavolejte a my  si pro Vas najdeme čas.